Michael Collins

Release: 18-03-1997
Productiejaar: 1996

Michael Collins, de man én de film, torenen hoog boven hun omgeving uit.
De man is een held wiens guerrilla-aanpak het aanschijn van andere 20ste-eeuwse conflicten drastisch veranderde, een staatsman die de breuk tussen Ierland en Engeland bewerkstelligde, een politieke martelaar die vermoord werd voor de grote zaak die zijn hele leven en denken beheerste.
De film is een triomfantelijk epos, ´zo moedig doorleefd als Braveheart´, ´Nooit zal ik een belangrijker film maken´, zegt regisseur en Oscarwinnaar Neil Jordan - (The Crying Game).

De tijd zal moeten uitwijzen of hij ooit nog een boeiender film zal kunnen maken. Michael Collins kolkt met de passies van een bitter betwiste oorlog en een wanhopig nagestreefde vrede. Liam Neeson werd voor zijn hoofdrol tot Beste Acteur verkozen op het Filmfestival van Venetië. Aidan Quinn, Stephen Rea, Alan Rickman en Julia Roberts zetten allen bruisende vertolkingen neer. Dankzij deze cast, regisseur Jordan en de uitmuntende technische ploeg ontpopt Michael Collins zich tot een man en een film die u niet licht zult vergeten.

Genre: speelfilm

Beschikbaar: DVD


Nu te huur

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Quick links