The Purple Heart

Release: 22-08-1944
Productiejaar: 1944

Dana Andrews is kapitein van een vliegeenheid in de Tweede Wereldoorlog ten tijde van de eerste aanval op het Japanse vasteland.
Hun vliegtuig wordt geraakt tijdens de aanval en de acht mannen landen met hun parachutes in China. Ze worden gevangen genomen, naar Japan gebracht, veroordeeld voor moord en vals beschuldigd van het bombarderen van scholen en ziekenhuizen.
Ze worden onderworpen aan een brutale rechtszaak die indruist tegen alle internationale wetten. Het eindverdict ligt reeds vast, ze zullen schuldig worden bevonden en worden geëxecuteerd, tenzij ze de geheime locatie vrijgeven vanwaar de bomaanval werd gelanceerd.
Wanneer de bedreiging met de dood geen invloed blijkt te hebben, worden de Amerikaanse vliegeniers een voor een gemarteld en gaan ze er fysiek en mentaal onderdoor.
The Purple Heart (1944) is een klassieke film over de Tweede Wereldoorlog, met hartverscheurende, krachtige acteerprestaties van een cast met onder andere Richard Conte en Farley Granger.
Het is zowel een emotioneel eerbetoon aan de Amerikanen die meestreden, als een belangrijke herinnering aan een tijd waarin de wereld in brand stond.

Genre: oorlog

Beschikbaar: DVD


Nu te huur

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

Quick links